Of het nu in Denemarken, België of Engeland is, er moet per direct collectieve actie ondernomen worden. Paul Gilroy, activist op het gebied van rassen en racisme, stelt voor dat we actie ondernemen om afstand te nemen van het post-kolonialistische melancholische gevoel. Het is vermoeiend om voortdurend racisme te ontkennen en te doen alsof blanken onschuldig zijn.

Tijdens deze Creative Culture Talk op maandag 14 mei wordt er opgeroepen om onze blik te verruimen en om voortdurend bezig te blijven met transnationale allianties te stichten. Instituten moeten de verschillen in de maatschappij beter reflecteren. Dit zal op de lange termijn een groot voordeel zijn voor de culturele (en andere professionele) sectoren.

Tunde Adefioye is één van de drie ‘city dramaturges’ van Brussel. Hun taak is het creëren van een betekenisvolle verbinding tussen de oudste en meest prominente stadstheaters van België met de straten van Brussel. Ze willen artistieke samenwerkingen stimuleren.

Enkele maanden geleden bracht Adefioye een manifest uit waarin hij zijn idee om de culturele sector te verbeteren uit de doeken doet. Hij legt uit hoe de culturele sector de maatschappij beter weer kan geven. Tijdens deze Creative Culture Talk zal hij dit plan toelichten.

Let op: dit programma is in het Engels.

Foto: LUX

LUX, 19.30 uur, € 5,00