De stop-motion film Isle of Dogs van Wes Anderson gaat op donderdag 10 mei in première. Ter ere van deze langverwachte film organiseert LUX Nijmegen op zaterdag 12 mei een Wes Anderson dag. ’s Middags is er een Isle of Dogs vertoning speciaal voor honden en hun baasjes. Daarnaast kunnen liefhebbers een Wes Anderson marathon kijken.

BRING YOUR OWN DOG
Na New York, San Francisco, Londen en Rotterdam is ook Nijmegen aan de beurt. Voor één keer opent LUX haar deuren voor honden, want de nieuwe film van Wes Anderson mag niet gemist worden door mens én hond! Vóór de vertoning krijgen de honden een lekker hapje en drankje. Ook wordt er rekening gehouden met hun sterke zintuigen, het geluid staat wat zachter en het zaallicht wordt gedimd.

WES ANDERSON MARATHON
Wes Anderson is een Amerikaans regisseur en scenarist met veel grote films op zijn naam, waaronder The Grand Budapest Hotel, Rushmore en Fantastic Mr. Fox. Hij heeft meer dan dertig filmprijzen gewonnen en drie Oscar-nominaties in de wacht gesleept. Voor de liefhebbers van Wes Anderson worden twee van zijn eerdere films gedraaid, gevolgd door een vertoning van zijn nieuwste film Isle of Dogs. Welke twee films dat zijn, blijft nog een verrassing.

ISLE OF DOGS
Isle of Dogs, vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.

MEER INFORMATIE & KAARVERKOOP
Kaarten zijn te koop via de website en bij de kassa van LUX. Kijk op lux-nijmegen.nl/bring-your-own-dog voor meer informatie en de voorwaarden.