De ambachtelijke koeken van Van Eigen Deeg zijn vanaf nu landelijk verkrijgbaar bij alle Jumbo’s. De koeken zijn te verkrijgen in de smaken Spelt Choco, Honing Amandel, Vijg Havermout en Cranberry Kokos. Van Eigen Deeg staat voor bourgondisch lekker én verantwoord genieten. Opvallend detail: de verpakking is geheel composteerbaar.

,,Bij Van Eigen Deeg willen we zoveel mogelijk mensen via onze koekjes verantwoord laten genieten. We zijn dan ook ontzettend trots dat onze koeken vanaf nu verkrijgbaar zijn in alle filialen van Jumbo en de app. Daarnaast vind je onze koeken in het schap van de Landwinkel en bij diverse lokale winkels”, vertelt koekjesexpert Marijntje van Benthum van Van Eigen Deeg. Dit jonge bedrijf uit Nijmegen maakt ambachtelijke koeken met goede, eerlijke ingrediënten. Als zoetstof wordt gewerkt met biologische rietsuiker, honing en biologische ahornsiroop.

Vier smaken
Spelt Choco koek is een brosse koek van speltdeeg, havermeel en met stukjes pure chocola.
Honing Amandel is een ouderwets lekker koekje, zonder geraffineerde suikers en met een laag gehalte aan gluten. Vijg Havermout is een rijke koek op basis van havermout, gedroogde vijgen, roomboter, kokos en ahornsiroop. Cranberry Kokos is een smakelijke zoete koek op basis van roomboter, kokos en friszure cranberries. De koeken zijn verpakt per tien stuks. Daarnaast levert Van Eigen Deeg grote koeken die per stuk zijn verpakt voor tussendoor én horecakoekjes.

Duurzame verpakking
Als eerste koekjesmerk heeft Van Eigen Deeg – in samenwerking met Bio4Pack – een compleet duurzame en milieuvriendelijke verpakking geïntroduceerd. De buitenkant bestaat uit Paperwise; dit is papier dat gemaakt is van landbouwafval. Het heeft dezelfde eigenschappen als normaal papier en karton, alleen hoeft hier geen boom voor gekapt te worden. Aan de binnenkant zit een cellulose laag. Hierdoor ontstaat een verpakking die volledig biologisch afbreekbaar is. Ook de etiketten zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar en composteerbaar papier. Marijntje vertelt: ,,De lege verpakking kan bij het GFT afval en is na 90 dagen volledig afgebroken. Organische recycling heet dat en daarmee laten we zien dat duurzaam verpakken van koekjes echt mogelijk is.”

Over Van Eigen Deeg
Koekjesexpert Marijntje van Benthum is als klein meisje al dol op koekjes. De bakkersdochter weet als geen ander waar het perfecte koekje aan moet voldoen. Na omzwervingen in de marketingwereld start ze een aantal jaar geleden zelf met het bakken van ambachtelijke koeken. In korte tijd is Van Eigen Deeg uitgegroeid tot een volwaardige bakkerij waar dagelijks enthousiaste bakkers en inpakkers aan het werk zijn. Zij hebben één ding gemeen: de passie voor koekjes. De koeken van Van Eigen Deeg zijn dan ook bijzonder rijk aan smaak en met liefde bereid.

Ga voor meer informatie naar:
www.vaneigendeeg.nl
facebook.com/vaneigendeeg
twitter.com/vaneigendeeg
instagram.com/bakkerijvaneigendeeg