Zanger en bouzoukispeler Makis Seviloglou en zijn band behoren tot het beste dat Griekenland op dit moment muzikaal te bieden heeft. Tijdens dit optreden op 25 maart speelt hij werk van eigen makelij en van andere geliefde Griekse componisten.

Makis Seviloglu werd in 1967 in Duitsland geboren. Toen hij negen jaar was keerden zijn ouders terug naar Griekenland. Toen hij twaalf was vond hij in een kast in het huis van een oom een bouzouki. Hij leende het instrument ‘om eens te proberen’, en gaf het pas tien jaar later terug toen hij er zelf een kocht. Hij heeft inmiddels drie soloalbums op zijn naam staan.

“Albums van dit kaliber openen nieuwe muzikale wegen en behoren tot het Europese culturele erfgoed”, schreef Heaven over zijn debuut-cd ‘Anchors’ uit 2011. Na vijf eerdere succesvolle theatertournees komt Seviloglou opnieuw naar Nederland, om zijn nieuwe album ‘Upside Down Soul’ te presenteren. Dat wordt een avond “prachtige muziek vol diepgang, variatie, weemoed en levensvreugde”. (Writteninmusic)

LUX, 16.00 uur, € 19,50