In een heel nieuw theater in een oud gebouw staat tot en met eind mei ‘Nieuwkomers’, de allernieuwste voorstelling van Theatergroep Greppel op de vloer.

‘Nieuwkomers’ is een voorstelling over mensen die ergens nieuw komen. Een nieuw land bijvoorbeeld, met andere gewoontes. Een nieuwe plek. Een nieuw thuis. Een voorstelling over je welkom voelen, of juist niet. Over de leuke en minder leuke kanten van het onbekende. Over begrip en onbegrip, over tegenstellingen en overeenkomsten. Wat valt er op aan Nederlanders? Welke inzichten en vergezichten bieden nieuwkomers? Waar zit de lol en waar begint de wrijving.

‘Nieuwkomers’ is een muzikale voorstelling, dynamisch, intiem, interactief en verfrissend.
Soms ernstig en gelukkig ook om te lachen. Gespeeld door drie acteurs met ieder een
verschillende nationaliteit of achtergrond. Met verhalen, discussies en een paar echte
feiten. Actrice Effie Cardna: “Op de een of andere manier lijkt het wel of mensen mijn haar zien als amusement, als een attractie. Ze raken het aan, ongevraagd en zien het als iets leuks en geks tegelijk.“

Niet vanaf een tribune, maar dicht op de spelers, wordt het publiek meegenomen in meningen, feiten en emoties én wordt men geconfronteerd met herkenning en vragen die tot denken en spiegelen aanzetten. Recensente Marjolein Pieks: “Het publiek kan niet om zichzelf heen in deze voorstelling die een Nederland laat zien dat gek wordt van zichzelf en van elkaar.”

Spel: Effie Cardna, Ayesha de Groot, Ronald Armbrust
Regie: Rik Luijmes

Kijk voor speeldata en het reserveren van kaarten op: www.theatergroepgreppel.nl
Kijk naar de voorstelling in: het Greppel Theater, Vlierestraat 3, Nijmegen

Foto: Maarten van Vliet/Theatergroep Greppel