De één verkeert in een aangename feestroes, de ander kampt met een zware kater. Een dag na de gemeenteraadsverkiezingen maken we de balans op: wie zijn de winnaars, wie de verliezers? En vooral: welke partijen besturen de komende vier jaar de stad?

In Café LUX voelen journalisten Rob Jaspers en Geert Willems op donderdag 22 maart de politici stevig aan de tand. Zijn de Nijmeegse raadsleden net zo rap van tong als vier jaar geleden? Toen werd meteen duidelijk dat D66 weinig trek had in nog een samenwerking met SP en GroenLinks. Het gevolg was dat het linkse blok de handen ineen sloeg met de Nijmeegse Fractie en gedoogpartij VSP.

Het is nog even de vraag hoe de vlag er na deze verkiezingen bij hangt. Weet het linkse front zijn positie in Nijmegen te behouden? Veranderen nieuwkomers als Partij voor de Dieren en 50PLUS de machtsverhoudingen in de Waalstad? En hoe staat het met het vertrouwen in de PvdA na de coalitiebreuk drie jaar geleden?

LUX organiseert dit verkiezingsdebat in samenwerking met De Gelderlander. Dit debat maakt onderdeel uit van een reeks debatten naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen.

LUX, 19.00 uur, gratis