Sinds een paar dagen is het gebied rondom de Godenpijler afgezet met hekken en wordt de Godenpijler ondersteund met een stempel.

Uit inspectie is gebleken dat de ondergrond van de Godenpijler niet zo stevig is als deze zou moeten zijn. De ondergrondse constructie van de Godenpijler heeft een zandlaag nodig met een hogere verdichting. Verder onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is van de veranderde ondergrond en of de constructie van de Godenpijler gewijzigd moet worden.

De afzetting heeft geen gevolgen voor de parkeergarage Kelfkensbos. De godenpijler staat niet boven deze parkeergarage. Het afgezette gebied heeft ook nauwelijks gevolgen voor de markt op zaterdag en maandag. De marktkooplui worden geïnformeerd over de afzetting. De marktmeester informeert de marktkooplui die mogelijk iets moeten verplaatsen met hun kraam. Ook het museum en haar bezoekers worden geïnformeerd.