‘Grand Hotel Berlijn. Niets verandert. Mensen komen, mensen gaan. Kijk ze nou, ze baden in de weelde! Maar voor hoe lang nog?’ Met deze woorden zal van 5 t/m 8 april de musical ‘Grand Hotel Berlijn’ openen. Het stuk wordt opgevoerd door musicalvereniging Muze, en zal in hotel Erica te Berg-en-Dal opgevoerd worden.

Het stuk speelt zich af in het jaar 1928, precies een jaar voor een grote economische crisis. Het zijn jaren van weelde, waarin de rijken alsmaar rijker worden, terwijl de armen weinig vooruitgang zien. In ‘Grand Hotel Berlijn’ worden onder anderen de verhalen verteld van een ambitieuze secretaresse die naar Hollywood wil, een zakenman die diep in de schulden zit en een ballerina die haar beste jaren al ver achter zich heeft. Allemaal kampen ze met hun eigen problemen, maar in het Grand Hotel lijken de oplossingen wel voor het oprapen! Of is het toch te mooi om waar te zijn? Want net als de economie lijken de personages wel in een bubbel te zitten, en het is maar een kwestie van tijd tot zo’n bubbel breekt…

De Locatie
‘Grand Hotel Berlijn’ zal worden vertoond in Hotel-Restaurant Erica, een prachtig 4-sterrenhotel in Berg-en-Dal. Voor een paar dagen zal een van de zalen compleet worden omgetoverd in de stijl van het Berlijn van de jaren 20. Er zullen zelfs plaatsen aan tafeltjes beschikbaar zijn, waar je nog dichter bij de spelers zit en hierdoor helemaal meegenomen wordt in de voorstelling.
Hiernaast staat de gehele musical op muziek en zal begeleid worden door een delegatie van het ‘Theater Orkest Brabant’. Dit in 2017 opgerichte orkest had maar een paar maanden om zo’n 400 pagina’s aan bladmuziek in te studeren, maar is erin geslaagd de musical nog een extra laag te geven met hun begeleiding.

De Vereniging
De voorstelling zal worden opgevoerd door Musicalvereniging Muze, een amateurvereniging bestaande uit 26 leden. De groep, die in 2012 is opgericht, bestaat uit leden van alle leeftijden die gemiddeld eens per jaar een productie uitvoeren.

Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via www.muze-nijmegen.nl .