De finalisten van de wetenschappelijke pitchwedstrijd Radboud Talks zijn bekend. Tijdens de twee voorrondes op 12 en 14 maart kozen een vakjury en een scholierenjury de acht deelnemers die in drie minuten het meest overtuigende verhaal vertelden over hun onderzoek.

Op maandagavond 16 april strijden zij in de grote zaal van LUX om de hoofdprijs van 1.000 euro. Het is het vierde jaar dat Radboud Talks wordt georganiseerd.

De acht uiteenlopende wetenschappers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc vertellen op 16 april wederom in korte pitches op een interessante, heldere en vooral leuke manier over hun onderzoek. Grafieken en saaie opsommingen zijn streng verboden bij Radboud Talks. Inspirerende verhalen, daar draait het om! Er doen onderzoekers met uiteenlopende achtergronden en expertises mee:

. Ayla Turan, arts-onderzoeker

· Linda Geerligs, hersenonderzoeker

· Julie Deferm, kaakchirurg in opleiding

· Marilen Benner, moleculair bioloog

· Pieter Boshuizen, filosoof en pedagoog

· Jade Logger, arts-onderzoeker

· Gijs Hendriks, biomedisch technoloog

· Annemarie Post, moleculair bioloog

Naast de acht pitches door wetenschappers is er ook muziek door Studenten Big Band Nijmegen en een literaire afsluiting door schrijfster Marjolein Takman van productiehuis De Nieuwe Oost. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van LUX Nijmegen.

Dag Maandag 16 april

Tijd 20:00 – 22:15
Locatie LUX 7
Tickets € 5.00 per persoon, via LUX