De Radboud Universiteit kiest donderdag haar eigen universiteitslied. Na een voorronde zijn er uiteindelijk vijf finalisten overgebleven in deze Radboud Song Contest. Zij strijden deze avond om met hun nummer verkozen te worden.

Publiek bepaalt mee welk lied wint en vervolgens gespeeld wordt tijdens diverse evenementen. De winnaar ontvangt €1000,- en mag zijn of haar inzending opnemen in een professionele studio.

De Radboud Universiteit bestaat dit jaar 95 jaar. Een van de manieren om dit te vieren is de zoektocht naar een universiteitslied. Studenten, medewerkers en externen mochten hun inzending sturen en hieruit zijn vijf nummers geselecteerd voor de finale. De jury bekijkt of het lied goed mee te zingen is en past bij de Radboud Universiteit.

Het publiek mag tijdens de finale stemmen op hun favoriet. De publieksstem telt mee als één jurystem. De overige juryleden zijn rector magnificus Han van Krieken, student en voorzitter van de muziekcommissie Luuk Kaffener, zangeres Linde Schone, componist Anthony Fiumara en hoofd Online Strategie en Infrastructuur van Dienst Marketing & Communicatie Jeroen Buijs. Direct na de vijf optredens volgt het juryberaad en wordt het winnende lied bekend gemaakt.

De finalenummers zijn nu te beluisteren op www.ru.nl/radboudsongcontest.
Aanmelden voor de finale kan ook via deze site. De finale van de Radboud Song Contest vindt plaats op donderdag 15 maart vanaf 19:00 uur in het nieuwe universiteitstheater genaamd C. Theater C bevindt zich op de Heyendaalseweg 141.