Rekenen we binnenkort onze boodschappen af met bitcoins? En vervangt de blockchain straks de bank?

De koers van de bitcoin is de laatste jaren flink gestegen. Je bent gek als je niet investeert in cryptocurrencies. Iedereen kan steenrijk worden, zo lijkt het wel. Kom op maandag 26 maart luisteren naar internetdeskundige Jaap-Henk Hoepman en econoom Robbert Rademakers denk verder over de werking van digitale valuta, de achterliggende technologie en de invloed daarvan op onze wereld. Na hun lezingen gaan Jaap-Henk Hoepman en Robbert Rademakers met elkaar in gesprek. Leer meer over cryptocurrencies, de blockchain en hoe deze onze wereld gaan veranderen.

Over de sprekers:
Jaap-Henk Hoepman is hoofddocent Privacy enhancing technologies en identity management aan de Radboud Universiteit. Hij is een kenner van de technologie achter de blockchain. Volgens hem is het echter geen wonderolie. Het grote nadeel is dat de controle in handen ligt van een kleine groep techneuten, de zogenoemde miners.

Robbert Rademakers is junior docent en onderzoeker aan het economiedepartement van de Radboud Universiteit. Hij doet o.a. onderzoek naar de huidige ontwikkelingen in financiële innovatie en de manier waarop ze de rol van banken ondermijnen.

Collegezalencomplex Radboud, 20.00 uur, € 5,00