Op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart vinden de voorrondes van het Nijmeegs smartlappenfestival De Dag van het Levenslied plaats in de Lindenberg te Nijmegen. Tijdens deze avonden bezingen verschillende acts allerlei levensleed met veel plezier.

Het levenslied passe? Niks daarvan! De aanmeldingen voor de voorrondes stroomden dit jaar weer binnen. Per avond strijden maar liefst zeven acts om de eer en de bekers. Twee avonden lang bewijzen zij dat tranen, gezelligheid en gekkigheid heel goed samengaan. Dus mensen: neem je zakdoekjes mee voor de tranentrekkende acts van Tonnie Tranendal, Antje Apfelkorn @ die Kaiserbrötchen en Wouter Ganzenboom.

Deskundige jury
Tijdens de twee voorrondes bepaalt een deskundige jury wie er door mag naar het festival in het Valkhofpark in Nijmegen op zondag 13 mei 2018 (Moederdag). De juryleden kijken daarbij naar meezingbaarheid, muzikaliteit en de presentatie. Ook het publiek heeft een stem, want iedere voorronde is er ook een publieksprijs.

Op vrijdag treden op: De Weesgegroetjes, Edwin Kaljouw, De Spijswijven, Lalala-ladies, Wouter Ganzenboom, Dennis van Eerd en Ieke Theatralala. De presentatie is in handen van Rooie Rico. Op zaterdag spelen Ut Nimweegs Smartlappenkoor, Gewoon Gijs, De Madammekes, Tonnie Tranendal & de A-meezing BeverBuddies, Antje Apfelkorn @ die Kaiserbrötchen, Barry en de wilde Bonita’s en Mr. Vinex en de Vinettes. De presentatie is die dag in handen van Sjon & Sjakkelien.

De voorrondes beginnen om 20.00 uur. De entree bedraagt € 7,50, dit is inclusief een pauzedrankje en garderobe. Kaartjes reserveren kan via delindenberg.com of via 024-3273737. Meer informatie is te vinden op dedagvanhetlevenslied.nl en op facebook.com/dagvanhetlevenslied.