Het Hunnerpark wordt van 15 tot en met 17 juni weer omgetoverd tot groots openluchtrestaurant

Na vier succesvolle edities van Festival TREK in Nijmegen, keert ook komend jubileumseizoen het grootste rondreizende foodfestival van Nederland terug naar het Hunnerpark. Van vrijdag 15 juni tot en met zondag 17 juni strijkt de ‘BurgeRmeester van TREK’ met zijn gemeentehuis, kerk, theater, originele foodtrucks en diverse bars neer in het Nijmeegse stadspark. Bourgondiërs kunnen dan weer drie dagen lang genieten van het gevarieerde aanbod gerechten uit de leukste mobiele keukens, theater, kleinkunst en livemuziek.

image

Dankzij de ongedwongen sfeer, de grote verscheidenheid aan foodtrucks en het verrassende entertainment heeft Festival TREK een stevige positie verworven binnen het Nederlandse festivalseizoen. Het prachtig aangeklede Hunnerpark zorgt voor een ontspannen en uitnodigende setting, voor zowel jong als oud.

Dit seizoen zal de focus nog meer komen te liggen op de beleving. Festival TREK biedt een podium aan nieuw talent op het gebied van (klein)kunst en cultuur. Bezoekers kunnen op diverse locaties op het terrein genieten van bijzondere, intieme liveoptredens, verrassende elementen in de aankleding en ook op de verschillende terrassen zal het publiek weer op de wenken bediend worden.

Nieuw dit jaar is een groot semi-overdekt wijnterras, waar bezoekers per fles of glas kunnen genieten van meer dan 20 soorten wijn. Het brede scala aan mobiele festivalcateraars bereidt met liefde weer de lekkerste gerechten. Ook aan de kleinste bezoekers van TREK is gedacht met o.a. een kindertheater, kookworkshops, oud Hollandse spelletjes en oude kermisklassiekers. De avonden worden traditioneel afgesloten met de beste hits uit de 80’s, 90’s en 00’s.

Het rondreizende circus doet komende zomer 9 steden aan en bezoekt naast Nijmegen, ook Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Enschede, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Amsterdam en Den Haag, waar het seizoen zondag 9 september sluit. Jaarlijks bezoeken gemiddeld 275.000 mensen het festival. Voor wie nog niet weet wat de typische festival TREK-sfeer precies inhoudt; laat je meevoeren door de ‘BurgeRmeester van TREK’.

Festival TREK is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Bij de eerste bestelling betalen bezoekers eenmalig een bijdrage van € 2,50 voor een milieuvriendelijk hard-plastic festival TREK glas. Er is geen statiegeld van toepassing op dit glaswerk. Zie voor meer informatie: www.festival-trek.nl.