In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni gaat de Nacht van de Vluchteling opnieuw in Nijmegen van start. Tijdens dit evenement van Stichting Vluchteling lopen duizenden mensen ’s nachts 40 kilometer om geld op te halen voor de eerste noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Aeham Ahmad, de wereldwijd beroemde Syrische pianist uit Yarmouk, geeft vlak voor het startschot in de Stevenskerk een bijzonder optreden.

In Nijmegen begint de wandeling waar zo’n 1.000 deelnemers aan meedoen bij de Stevenskerk. De deelnemers lopen vervolgens via Valburg, Elst en Arnhem-Zuid. De volgende ochtend finishen de vermoeide lopers in Stadsvilla Sonsbeek in Arnhem. Tegelijk met Nijmegen starten ook duizenden lopers in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Stichting Vluchteling wil hiermee een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor de eerste noodhulp aan mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en conflict. Deze hulp bestaat uit schoon drinkwater, voedsel, medische zorg en eerste levensbehoeften.

Vaste supporters Art Rooijakkers (presentator van o.a. Wie is de Mol?) en Waldemar Torenstra (acteur bekend van o.a. Divorce en Vechtershart) hebben opnieuw hun medewerking toegezegd. Vorig jaar werd met de Nacht van de Vluchteling 1,6 miljoen euro opgehaald door 5.000 lopers. Uit die opbrengst biedt Stichting Vluchteling noodhulp aan ruim 76.000 vluchtelingen in o.a. Syrië en Myanmar.

Meer informatie: www.nachtvandevluchteling.nl