In het prentenkabinet van Museum het Valkhof is een kleine maar fijne presentatie over Nijmegen als vestingstad aan de Waal. Dit in het kader van de in maart te verschijnen ‘Nieuwe Historische Atlas van Nijmegen, 2000 jaar grensstad’. De presentatie bevat ongeveer 30 prenten, tekeningen en kaarten en volgt een aantal hoofdstukken uit de Historische Atlas.

Daarnaast start grafisch ontwerper Montse Hernández i Sala met ‘Reset’. Zij gebruikt een van de tentoonstellingszalen als atelier én expositieruimte. Ze geeft hier vorm aan haar zorgen over de consequenties van het menselijk gedrag voor de natuur en voor de toekomst van onze kinderen. ‘Reset’ probeert de enorme impact van de mens op de natuur op een esthetische manier vorm te geven, zodat we het hoofd niet afwenden. Dit project sluit ook goed aan bij Nijmegen Green Capital 2018. Montse Hernández i Sala zal op vrijdagen in het museum aan het werk zijn en ze nodigt je van harte uit om met haar in gesprek te gaan.

Hendrik Feltman, Vogelvluchtgezicht van de overkant van de Waal, 1649