Nijmegen wil in 2045 energieneutraal zijn. Daarom zet de gemeente nu al vol in op onder andere wind- en zonne-energie.

Maar dat is niet voldoende. Daarom gaat de gemeente in samenwerking met de provincie Gelderland onderzoeken of de bodem geschikt is om aardwarmte te gebruiken. Aardwarmte (geothermie) is een duurzame energiebron die gebruik maakt van de natuurlijke warmte uit de aarde. Nijmegen ligt in een gebied van Noord-Holland tot Noord Limburg dat door de samenstelling van de bodem heel geschikt lijkt voor ultradiepe geothermie.

Het onderzoek zal in de loop van dit jaar plaatsvinden. Eind 2018 worden de eerste resultaten verwacht.

Meer informatie over aardwarmte is te vinden op https://www.geothermie.nl/…/geothermie-aa…/wat-is-geothermie

Nijmegen is verkozen tot European Green Capital 2018. Een jaar lang is Nijmegen de duurzame hoofdstad van Europa. We hebben de award verdiend door jarenlang hard te werken aan vergroening en verduurzaming. Meer informatie: https://greencapital2018.nl.