Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente werd traditiegetrouw de Nijmegenaar van het Jaar bekend gemaakt. De prijs ging dit jaar naar Rhea Elise Khoeblal van ‘Buiten Spelen piano’s’. Een stadspanel verkoos haar boven de andere genomineerden Maurice Orth en Heleen Vermeulen. Burgemeester Bruls maakte de winnaar bekend.

Rhea Elise Khoeblal is een straatpianiste, pianolerares en organisatrice van ‘Buiten spelen piano’s’. Ze zit in een rolstoel, maar dit weerhoudt haar er niet van om zich in te zetten voor vluchtelingen, bijles wiskunde te geven aan kinderen en volwassenen en geld in te zamelen om meer openluchtpiano’s mogelijk te maken. Rhea Elise is onder meer initiatiefnemer van het plaatsen van de piano die nu in het station van Nijmegen staat.

Procedure
Dit jaar is voor de 2e maal de winnaar gekozen door het stadspanel. Een stadsbrede publieksjury heeft uit het totaal aantal genomineerden vijf kandidaten gekozen. Deze zijn voorgelegd aan het digitale stadspanel, bestaande uit zo’n 4000 Nijmegenaren. Zij hebben de uiteindelijke winnaar gekozen.

Eerdere winnaars
De titel Nijmegenaar van het Jaar is eerder gegaan naar Said Achouitar (Initiatiefnemer vrijwilligersproject Futsal Chabbab), prof. dr. Sijbrand de Jong (Initiatiefnemer Cosmic Sensation dat Academische Jaarprijs 2009 won), Mia Schoffelen (oprichter Nijmeegse School’s Cool), prof. dr. Bas Bloem (Zorgheld van het Jaar 2011), Roland van der Hoek (bestuurslid van Nijmegen4KidsRights), Rob Jaspers (verslaggever Gelderlander), Toine Tax, (directeur poppodium Doornroosje), Hendrik-Jan Derksen (online community Welcome to Nijmegen) en Eugenie Aartsen, (Stichting gratis2dekansje).