De Japanner, een JT Mysterie

Walter van Venrooij, schrijver van drie kinderboeken en misdaadromans Brieven uit de hemel en Aranea heeft een boek geschreven dat zich afspeelt in Nijmegen: ‘De Japanner, een JT Mysterie’.

In het Nijmeegse zorghotel Avondrust wordt een oude Japanse man vermoord. Het moordwapen is een kostbaar, twee eeuwen oud samoeraizwaard, een geheim gebleven bezit van het slachtoffer. Die blijkt namelijk in de Tweede Wereldoorlog in het Japanse leger te hebben gediend als adjudant van kampcommandant majoor Sato, een sadist die in 1942 met dat zwaard een gevangengenomen Engelse officier onthoofdde. Sato pleegde na de capitulatie van Japan zelfmoord en droeg zijn adjudant op, het zwaard terug te bezorgen bij zijn familie in Nagasaki. Die familie bleek echter uitgeroeid te zijn door de tweede atoombom, die op 9 augustus 1945 Nagasaki verwoestte. Sindsdien koesterde de oude Japanner dat mooie zwaard en zijn herinneringen. Behalve het moordwapen vindt de politie geen aanwijzingen die helpen bij het onderzoek. Zij concludeert daarom dat de Japanner zelfmoord heeft gepleegd. De enige zoon van de vermoorde man gelooft daar echter niet in en verzoekt Joost Ternate (JT) de moordenaar te vinden. Wanneer JT daar inderdaad in lijkt te slagen, blijkt dat de zoon zijn eigen agenda heeft.

Over de auteur:
Na een carrière als wetenschappelijk onderzoeker, waarbij zijn leven werd gevuld met het schrijven van wetenschappelijke artikelen, schreef Walther van Venrooij drie kinderboeken over Muisje Knabbelgraag en zijn vrienden. In 2016 verscheen zijn eerste misdaadroman, Brieven uit de Hemel, met Joost Ternate in de hoofdrol. In 2017 verscheen het vervolg, Aranea.

ISBN: 978-94-6365-007-6
Prijs: € 14,95

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.