Studievereniging GSV Excalibur van de opleiding Geschiedenis aan de Radboud Universiteit verzorgt op donderdag 7 december het scriptiesymposium. Het symposium zal plaatsvinden in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Tijdens het symposium zullen verschillende getalenteerde studenten en alumni hun onderzoeken presenteren voor een breed publiek.

De avond wordt geopend door twee bachelorscriptanten. Vervolgens zullen onderzoeken alumni van de masteropleidingen Geschiedenis en Actualiteit, Eternal Rome en Politiek en Parlement aan bod komen. De onderwerpen die behandeld zullen worden variëren van Merovingische mannelijkheid in 6de -eeuws Gallië tot de verbeelding van het landschap van het Rijk van Nijmegen in ansichtkaarten. Het symposium zal worden ingeleid en gepresenteerd door dr. Harm Kaal, docent politieke geschiedenis aan de Radboud Universiteit.

De deuren openen om 19:00 uur en de eerste spreker start om 19:30 uur. De laatste lezing eindigt rond 21:45 uur, waarna er een infomarkt en een afsluitende netwerkborrel plaats zullen vinden. Verschillende geschiedkundige bedrijven en instanties kunnen zich hier presenteren en kennis maken met de bezoekers en de sprekers. Toeschouwer of instanties kunnen zich aanmelden via een inschrijfformulier op de website van GSV Excalibur. Inschrijven kan tot 6 december, maar: vol is vol. De toegang is gratis.