Museum Het Valkhof staat op zondag 10 december van 11.00 tot 17.00 uur in het teken van prinsessen en prinsen.

Kinderen mogen in hun mooiste, koninklijke kleren naar het museum komen, waar allerlei leuke activiteiten op ze wachten. Deze prinsessendag wordt georganiseerd bij de familietentoonstelling ‘Nicolaas en de prinses uit het Oosten’ die tot en met 7 januari in het Nijmeegse museum te zien is.

Er zijn activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen een kroon versieren of een mobile knutselen met de personages van de tentoonstelling. Het hoofdpersonage, de oosterse prinses Theophanu is zelf ook aanwezig en iedereen die wil, mag met haar op de foto. Een schminkster tovert alle kinderen om in prinsen en prinsessen en ‘s middags is er een speciale theatervoorstelling bij de Nicolaaskapel, een gebouw dat ook een bijzondere rol speelt in de tentoonstelling.

In de kerstvakantie worden op 17 december, 27 december en 7 januari ook nog prinsessendagen georganiseerd.

Het uitgebreide programma staat op de website www.museumhetvalkhof.nl.