In Museum Het Valkhof worden diverse activiteiten voor het hele gezin gehouden in de kerstvakantie. Het museum is feestelijk versierd en het Museumcafé serveert glühwein en warme chocolademelk. Elke dag is er iets te beleven voor jong en oud! Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk op vertoon van een museumticket.

Prinsessendagen
Tijdens de Prinsessendagen op 27 december en 7 januari kunnen kinderen op de foto met een Oosterse prinses en knutselen ze hun eigen kroontje en mobile. Er staat een professionele schminker klaar om de kinderen om te toveren tot prinses, draak of iets anders moois. Op 7 januari is er ’s middags een speciale theatervoorstelling in de Valkhofkapel om 13.30, 15.00 en 16.00 uur. Kom je verkleed naar het museum dan staat er nog een kleine verrassing te wachten.

Workshop sieraden maken
Op 27 december maken kinderen hun eigen sieraad samen met sieraadontwerper Koen Jacobs. Terwijl de kinderen bezig zijn vertelt Astrid Ubbink, verbonden aan Galerie Marzee, de (groot)ouders/begeleiders alles over de sieraden die momenteel in een tentoonstelling te zien zijn.

Creatieve kinderworkshop door Ben Luderer
Op 28 december geeft niemand minder dan kunstenaar Ben Luderer zelf een workshop voor kinderen. Hij leert ze de fijne kneepjes van het tekenvak en maakt met de kinderen een maquette van de stad. Deze dag kunnen er ook koekjes gebakken worden in het Museumcafé.

Dansvoorstellingen Telder-LAB
Op 23 en 24 december, 3, 4 en 5 januari treden de dansers van het Telder-LAB op. Zij onderzoeken de beleving van het thema Tijd. Is dit binnen het museum anders dan daarbuiten en hoe komt dat? In de kerstvakantie beleef je het resultaat in een installatie en dansperformances.

Naast deze activiteiten kun je uiteraard ook genieten van alle (familie)tentoonstellingen die momenteel in het museum te zien zijn. Zie www.museumhetvalkhof.nl voor alle programmagegevens en het actuele tentoonstellingsoverzicht.

Het museum is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Ook op 2e kerstdag en Oudejaarsdag geopend. Gesloten op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag.