De ArcheoAcademy in de ArcheoHotspot in Museum Het Valkhof vindt opnieuw plaats op zaterdag 10 december. Deze keer staat Nijmegen-Noord centraal in een lezing van archeoloog Cees Koot.

 

Bij de bouwwerkzaamheden in deze buurt is veel archeologisch onderzoek gedaan. Daarbij zijn behalve honderden potscherven en stukken glas en steen ook houten duigen, munten, kogels, dierlijke botten en menselijke crematiegraven gevonden. Daarmee kunnen archeologen achterhalen hoe mensen leefden, wat ze aten en hoe oud ze konden worden. Cees Koot neemt u mee in zijn verhaal aan de hand van het archeologisch onderzoek naar het voormalige Kasteel Lent, Fort Knodsenburg en het prehistorisch landschap.

U bent van 14.30 tot 15.30 uur van harte welkom om te komen luisteren en vragen te stellen. Aanmelden is niet nodig, toegang tot de lezing is gratis.

Archeologisch spreekuur
Iedere laatste woensdagmiddag van de maand kunt u van 16.00 tot 17.00 uur terecht bij het archeologisch spreekuur in de ArcheoHotspot. Heeft u iets gevonden en wilt u een expert vragen wat het is? Kom gerust langs!

Kijk voor meer informatie over de ArcheoHotspot Nijmegen, de ArcheoAcademy en de overige activiteiten op www.museumhetvalkhof.nl