Op vrijdag 10 november is de Stevenskerk het stralende middelpunt van Nijmegen. Op deze dag wordt De Stevenskerk. 750 jaar spiegel van Nijmegengepresenteerd, een uitgave over Nijmeegs grootste monument.

Het rijk geïllustreerde boek bevat een uitgebreide (bouw)geschiedenis en besteedt aandacht aan sculpturen, wandschilderingen, de orgels en het interieur van de kerk.  Om deze uitgave te vieren opent De Stevenskerk op 10 november haar deuren. Belangstellenden kunnen deelnemen aan rondleidingen, de Sint-Stevenstoren beklimmen en luisteren naar organist Joost Langeveld die het beroemde Königorgel bespeelt. Daarna is iedereen van harte welkom bij de boekpresentatie.

De kerk gaat open om 12.00 uur. Van 13.30 tot 14.30 uur verzorgen de auteurs van De Stevenskerk verschillende rondleidingen. Zij vertellen onder andere over het ontstaan van de kerk, de roerige jaren in de zestiende en zeventiende eeuw en de wederopbouw van de kerk na de Tweede Wereldoorlog. Tegelijkertijd is de Sint-Stevenstoren geopend en kan men naar boven lopen voor een prachtig uitzicht over Nijmegen. Van 14.30 uur tot 15.00 uur bespeelt Joost Langeveld het Königorgel.

Tijdens de boekpresentatie, die van 15.00 tot 16.00 uur duurt, verzorgen cultuurhistoricus Thomas von der Dunk en auteur/ bouwhistoricus Karel Emmens een lezing. Daarna wordt het eerste exemplaar in ontvangst genomen door burgemeester Bruls. Uiteraard kan het boek op deze middag ook worden aangeschaft.

Iedereen is van harte welkom. Aanmelden voor de presentatie of voor de activiteiten is niet nodig.