Van 3 november 2017 t/m 7 januari 2018 is in Museum Het Valkhof in Nijmegen de tentoonstelling ‘Sieraden, de beste jonge internationale sieraadontwerpers, geselecteerd door Marzee’ te zien. 

 

Deze internationale tentoonstelling biedt een prachtig overzicht van werk van jonge kunstenaars die net zijn afgestudeerd aan de sieraadafdeling van kunstacademies en –hogescholen uit alle delen van de wereld.

Jonge internationale kunstenaars
De jonge sieraadontwerpers zijn afkomstig uit diverse Europese landen, Azië, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Over het algemeen maken ze gebruik van onconventionele materialen – gevonden materialen, plastic, textiel – en moderne technieken. Opvallend is dat het onderwerp van hun werk vaak te maken heeft met hun culturele en religieuze achtergrond, maar vooral met hun zoektocht naar identiteit: velen van hen studeren jarenlang in het buitenland waar ze zich uiteindelijk vestigen.

Galerie Marzee
Galerie Marzee werd in 1978 opgericht als galerie voor hedendaagse sieraden en is sindsdien uitgegroeid tot een van de belangrijkste internationale promotors van moderne sieraden en vaatwerk. Met 850 vierkante meter tentoonstellingsruimte is Galerie Marzee de grootste galerie voor hedendaagse sieraden in de wereld. Delen van de collectie van Marzee worden regelmatig uitgeleend ten behoeve van overzichtstentoonstellingen in binnen- en buitenlandse musea.

Oproep: ‘modellen’ gezocht
Voor de opening van de tentoonstelling, die op vrijdag 3 november vanaf 19.00 uur plaatsvindt, zoekt de galerie mensen die de sieraden van de tentoongestelde kunstenaars willen dragen. Man of vrouw, jong of oud. Iedereen die het leuk vindt om bij de opening aanwezig te zijn en een bijzonder sieraad te dragen, mag zich opgeven. Aanmelden kan via mail@marzee.nl.

Praktische informatie
‘Sieraden, De beste jonge internationale sieraadontwerpers, geselecteerd door Marzee’ is van 3 november 2017 t/m 7 januari 2018 te zien op de galerij van Museum Het Valkhof in Nijmegen. Kijk op www.museumhetvalkhof.nl voor meer informatie.