Dit najaar staan auteur Thomas Verbogt en singer-songwriter Beatrice van der Poel samen in het theater.

Melancholie, weemoed en alledaagse waanzin inspireerden beiden tot het maken van de literaire muziekvoorstelling Montere Weemoed. Op 3 november staat de voorstelling in Theater De Lindenberg in Nijmegen. Thomas en Beatrice kennen elkaar al langer, maar nooit eerder maakten zij samen een voorstelling. Tijdens een avondje wijn drinken in het café ontstond het idee van een voorstelling vol korte komische verhalen en weemoedige muziek. Een collage over tintelend verlangen, kleine belevenissen met grote gevolgen en over het toeval dat geluk heet. Speciaal voor deze voorstelling schreef Beatrice muziek bij een gedicht van wijlen Wim Brands; de dichter, journalist en presentator van het VPRO programma Boeken en eveneens zeer goede vriend van Thomas.

Van Thomas Verbogt verscheen afgelopen september de nieuwe roman ‘Hoe alles moest beginnen’ en een docufilm over zijn schrijverschap met de titel: ‘Ik begon te schrijven toen ik drie was’. In november verschijnt het nieuwe album Montere Weemoed van Beatrice met de songs geproduceerd door gitarist Tim Eijmaal (Matt Simons, Sven Hammond Soul). De single De Tinteling is verkrijgbaar op iTunes en Spotify.

Thomas werd eerder genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, Boekhandelsprijs en de ECI Literatuurprijs. Hij schrijft onder andere theaterteksten voor Debbie Petter en columns voor de Gelderlander. Beatrice, singer-songwriter en theatermaakster, maakte diverse albums en theatervoorstellingen. Haar laatste voorstelling Electric Lady – een Nederlandstalige ode aan Jimi Hendrix – oogstte vier sterren recensies en volle zalen. Ze leest luisterboeken voor en won daar in 2015 de Luisterboek award mee.

 

Voor meer informatie en de speellijst, kijk op www.montereweemoed.nl