Sigrid van Roode, provinciaal archeoloog vertelt op zondag 5 november in de ArcheoHotpsot  in Museum Het Valkhof over de schatten van de Rotterdamse staalhandelaar meneer Kam en andere verhalen uit Romeins Nijmegen.

Rond het begin van de vorige eeuw kwam de Rotterdamse staalhandelaar Kam in Nijmegen wonen. Al snel raakte hij geïnteresseerd in archeologie en begon op grote schaal te graven naar oudheden. Hij bouwde in korte tijd een omvangrijke verzameling op en liet er speciaal een museum voor ontwerpen. Deze verzameling is nu onderdeel van de provinciale collectie archeologie, die door Museum Het Valkhof wordt beheerd. Deze middag gaat u terug naar de vroege twintigste eeuw, waarin de belangstelling voor Romeins Nijmegen zich ontwikkelt van oudheden verzamelen tot volwaardig archeologisch onderzoek.

Iedereen is van 14.30 tot 15.30 uur van harte welkom om te komen luisteren en vragen te stellen. Aanmelden is niet nodig, toegang tot de lezing is gratis.

Archeologisch spreekuur
Iedere laatste woensdagmiddag van de maand kan men van 16.00 tot 17.00 uur terecht bij het archeologisch spreekuur in de ArcheoHotspot.