Kom je 27 september aan de Waal geulen graven, dijken bouwen en polders aanleggen? Probeer dan maar eens je voeten droog te houden. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen op die manier de ingrepen van Waalweelde op miniformaat beleven met Het Dijkmagazijn.

Waalweelde is er om in de uiterwaarden het water van de Waal vlugger te laten doorstromen. Als het water niet snel genoeg weg kan, dan krijg je overstromingen. Met emmers, scheppen, grondboren, takken en stenen ga je een eigen rivier bouwen. Want wat gebeurt er als daar flink wat stenen in liggen, of struiken de doorstroming belemmeren? En als je een stevige ringdijk aanlegt, kun je daar dan in gaan zitten en droge billen houden?

Probeer uit hoe ingewikkeld het water tegen te houden is. Je bent verzekerd van een nat pak, maar je leert ook hoe leuk het werk is van watertechneuten. Tip: trek stevige schoenen of laarzen aan, en kleren die vies mogen worden.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.

Waterproof Beuningen,

Datum: 27 september, 14.00-16.00 uur.

Startplaats: Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Deelname gratis. (Groot)-ouders mogen ook gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Locatie: Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (Hoek Waardhuizenstraat), Beuningen.

Meer info via dijkmagazijnbeuningen.nl en de Facebookpagina.