De 46-jarige Radboud Veldman is verkozen tot Gouden Buur 2017 van de provincie Gelderland. Buurtapp Nextdoor ontving honderden nominaties voor de prijs in aanloop naar Nationale Burendag zaterdag 23 september.

Regelmatig worden ze voor lief genomen: die ene buurman of buurvrouw die je altijd om hulp kunt vragen. Die zich op een bijzondere manier inzet voor de buurt en waarvan iedereen zijn of haar naam kent. Deze buurtbewoner zet Nextdoor, de buurtapp waar de helft van alle Nederlandse buurten op actief is, in het zonnetje met de Gouden Buur Awards. In Gelderland blijkt deze onmisbare buur te wonen in de buurt de Wolfskuil in Nijmegen.

“Iemand moet het initiatief nemen als je gezamenlijke activiteiten wilt organiseren”, vertelt Tamar van de Paal, Country Manager Nextdoor Nederland. “Vooral in de grotere steden wijzen buren dan dikwijls naar elkaar, maar in Nijmegen niet. In Wolfskuil trekt Radboud Veldman duidelijk de kar. Het is belangrijk om zulke buurtbewoners te hebben, daarom verdient hij deze Gouden Buur Award.”

‘Radboud vindt samenhorigheid heel belangrijk’

“Altijd staat hij voor zijn buren klaar”, vertelt Ellen Willemsen, die Radboud Veldman nomineerde voor de Gouden Buur Award. “Radboud is heel enthousiast en probeert de buurt samen te brengen. Hij vindt samenhorigheid heel belangrijk. Zo heeft hij ervoor gezorgd dat de straat met bloembakken is versierd. Ook is hij met de gemeente in gesprek om de straat te herinrichten zodat contact op straat makkelijker wordt. Er wonen steeds meer jonge kinderen en hij wil ervoor zorgen dat er minder hard gereden mag worden”, vertelt Willemsen. “Als buurman was hij zelfs zo leuk, dat ik verliefd op hem werd. Nu wonen we alweer zes jaar samen. Soms hoef je niet ver te zoeken om liefde te vinden”, aldus Willemsen.

In elke provincie van Nederland is één Gouden Buur verkozen. Voor sommige winnaars is de award nog een verrassing. Het overzicht met de verhalen van alle Gouden Buren staat daarom vanaf dinsdag 26 september op: blog.nextdoor.nl.