De rechtbank veroordeelde vandaag, 20 september, een 31-jarige man uit Nijmegen voor vijf verkeersgerelateerde strafbare feiten. Hij kreeg een gevangenisstraf van twaalf maanden waarvan vier voorwaardelijk opgelegd. Daarnaast legde de rechtbank een rijontzegging van twaalf maanden op.

De man negeerde op 27 mei 2017 in Nijmegen een stopteken, waardoor een achtervolging ontstond. De man was onder invloed van cocaïne. Tijdens de achtervolging negeerde hij diverse verkeerslichten, reed veel te hard en verrichtte gevaarlijke inhaalmanoeuvres.

De politieagenten hebben herhaaldelijk geprobeerd de man te laten stoppen. In Zeeland (Noord-Brabant) lukte het 1 van de agenten om de man te laten stoppen. De man heeft vervolgens alles gedaan om te vluchten – waaronder het rijden tegen andere auto’s – en is met de politieagent hangend in zijn auto weggereden.