N.E.C. verwelkomt Steeven Langil

N.E.C. heeft zich versterkt met aanvaller Steeven Langil. De 29-jarige Fransman komt transfervrij over naar Nijmegen en tekent een contract voor een jaar met een optie tot een jaar verlenging.

De flankspeler kwam tussen 2006 en 2014 voor verschillende Franse clubs uit en deed ervaring op in de Ligue 1 en Ligue 2. In de zomer van 2014 maakte hij de overstap naar het Belgische Royal Excel Moeskroen, waar hij een wervelende beginperiode kent. Langils opkomst blijft niet onopgemerkt en na één seizoen neemt Waasland-Beveren hem over, waarin hij in 35 duels zes keer tot scoren komt en evenveel assists aflevert. Waasland-Beveren verkoopt de Franse aanvaller in 2016 aan Legia Warschau waar hij een halfjaar speelt, onder meer in de Champions League. Na een halfjaar keert Langil terug op zijn oude nest als hij op huurbasis terugkeert naar Waasland-Beveren.

Technisch directeur Remco Oversier over Langil: “Steeven is een speler die we aantrekken voor de rechterflank, maar hij kan ook op links uit de voeten. Het is een speler met veel ervaring op het hoogste niveau en in verschillende competities. Hij brengt snelheid en diepgang, zowel aan de bal als zonder de bal. Hiermee vergroten we ook op de flanken de keuzemogelijkheden. We zijn blij dat we hem alsnog toe kunnen voegen aan de selectie!”

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.