Op vrijdag 8 september zijn de prijzen voor Taalheld 2017 Gelderland uitgereikt. Hans Kasser, inwoner van de gemeente Beuningen, won de prijs in de categorie ‘Taalcursist’. Wethouder Hans Driessen was genomineerd in de categorie ‘Bruggenbouwer’.

“Hans Kasser heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een verbindende factor tussen cursisten,  docenten, gemeente en andere organisaties in Beuningen en daarbuiten. Hij helpt zijn mede-cursisten met raad en daad en stimuleert anderen om hun lezen en schrijven te verbeteren. Hans geeft voorlichting aan bedrijven, scholen en instanties waarbij hij vertelt over zijn eigen ervaringen als laaggeletterde. Daarmee heeft hij al velen overtuigd van het belang van de bestrijding van laaggeletterdheid. Dat maakt hem tot een geweldige taalambassadeur en tot een taalheld van formaat”, aldus wethouder Driessen.

Winnaars Taalbegeleider en Bruggenbouwer

Mia Pouwels, docent ROC Nijmegen en docent in Beuningen, won de prijs in de categorie ‘Taalbegeleider’ en  José Keetelaar van GGD Gelderland-Zuid in Nijmegen heeft gewonnen in de categorie ‘Bruggenbouwer’.

Taalheld 2017

De TaalHeldenprijs is een persoonlijke aanmoedigingsprijs voor mensen die zich op een bijzondere wijze blijvend inzetten om laaggeletterdheid in Nederland te voorkomen en te verminderen.

Voor deze prijs waren in Gelderland in totaal 14 mensen genomineerd. Tijdens de Week van de Alfabetisering werd bekend dat alle winnaars van de verschillende categorieën door mogen naar de landelijke taalheldenverkiezing in januari 2018.