Op zaterdag 7 en 14 oktober organiseert Museum Het Valkhof een gratis tweedaagse workshop voor geïnteresseerden die Wikipedia-teksten  over de museumcollectie willen schrijven. Het Valkhof is dit jaar begonnen met het publiceren van fotomateriaal op Wikimedia Commons. Er valt echter zoveel meer te vertellen dan alleen via beeldmateriaal.

De workshop bestaat uit een introductie van Wikipedia en Wikimedia, een rondleiding en het bezichtigen van de collectie. Een historicus staat ter beschikking om vragen van schrijvers te beantwoorden. Vrijwilligers met kennis van Wikipedia helpen met de eerste stappen in het schrijven voor dit platform. De schrijfworkshop vindt plaats in het kader van de Gelderse Schrijfweken van Wikipedia en de Maand van de Geschiedenis.

Bent u geïnteresseerd in geschiedenis, de museumcollectie, vrij beschikbare kennis op internet en in het schrijven van pakkende teksten?

Dan bent u van harte welkom op 7 oktober van 11.00 tot 16.30 uur en op 14 oktober van 13.30 tot 17.00 uur in Museum Het Valkhof. Graag van te voren aanmelden via h.molenaars@museumhetvalkhof.nl. Er zijn geen computers beschikbaar.