Vanaf 15 september heeft de gemeente Nijmegen een alternatieve woon-zorg locatie beschikbaar voor cliënten van de Rigtergroep. Het gaat om appartementen in De Doekenborg.

Het streven is de cliënten rond 1 oktober te laten uitstromen naar een alternatieve locatie. Dit omdat de directie van de Rigtergroep heeft aangegeven de zorg aan de cliënten met een indicatie voor beschermd wonen vanaf die datum niet meer te kunnen garanderen. Aanvankelijk zou er zorggarantie zijn tot 1 januari 2018.

In juli van dit jaar deed de gemeente aangifte van fraude tegen de Rigtergroep en kondigde een definitieve cliëntenstop aan. Cliënten van de Rigtergroep hebben een persoonsgebonden budget (pgb) voor de inkoop van hun zorg. Nu versnelde uitstroom nodig blijkt, kunnen zij zelf op zoek naar alternatieve woonruimte met zorg of gebruikmaken van het aanbod in De Doekenborg.

Lees er meer over op: www2.nijmegen.nl