NIJMEGEN – Programmamaker Tim Hofman (29) en zijn cameraman zijn maandag in het ziekenhuis beland nadat ze eerder op de dag klappen hadden gekregen van de bekende Nijmeegse vastgoedmagnaat Ton Hendriks.

In een reactie laat de 72-jarige Hendriks weten dat hij uit zelfverdediging handelde. ,,Tim wilde mij slaan, en toen sloeg ik hem.’’ De Nijmegenaar zegt aangifte te doen tegen de programmamaker. ,,Dat doe ik op advies van de officier van justitie. Na het horen van mijn verhaal vond hij dat sprake is van huisvredebreuk.”

#BOOS

Hofman kwam maandag onaangekondigd het kantoor van Hendriks binnen lopen om beelden te maken voor zijn programma #BOOS. Bij binnenkomst omstreeks elf uur ‘s ochtends werden onder meer een confettikanon afgeschoten. ,,Ik wist niet wie Tim Hofman was en ik wist niet waarom het ging. Het hele kantoor voelde zich overvallen’’, vertelt Hendriks. Hofman en consorten liepen vervolgens door naar de ruimte van de secretaresses. ,,Ook daar werd weer confetti afgeschoten.’’

De vastgoedeigenaar, tevens projectontwikkelaar, stelt dat hij en zijn medewerkers zo snel mogelijk wilden doorwerken. ,,Er was een grote troep gemaakt. We hebben Tim netjes drie keer gevraagd om te vertrekken, maar dat deed hij niet. Ze bleven alleen maar doorgaan met filmen.’’

‘Tim wilde slaan’

Volgens Hendriks liepen de gemoederen zo hoog op dat Hofman hem wilde slaan. ,,Ik heb toen teruggeslagen.’’ Dat Hofman inmiddels in het ziekenhuis zou liggen, vindt Hendriks merkwaardig. ,,Het was één klap. Er was niet eens bloed te zien’’, aldus de vastgoedmagnaat.

BNN

Hofman tackelt wekelijks grote en kleine problemen voor jongeren in zijn programma #BOOS. Dit keer behartigde hij de belangen van vier Nijmeegse studenten. Zij zouden een klacht hebben over een voordeur. ,,Dit is was vorige week echter al opgelost’’, laat Hendriks weten.

BNN bevestigt dat Hofman en zijn team vanmorgen werden belaagd. ‘Tim en de cameraman zijn daarbij in het ziekenhuis beland. We verzamelen nu de feiten om o.a. onze vervolgstappen te bepalen.’

Hoe het nu met Tim en de cameraman gaat is onbekend. Een BNN-zegsman: ,,We gaan aangifte doen en komen later met een statement over de gebeurtenissen.’’ Hij kon nog niets zeggen over de aard van de verwondingen en of Tim of BNN de huiseigenaar zullen aanklagen. Hofman zelf was vanmiddag niet voor commentaar bereikbaar.