Jong internationaal talent speelt oud Bach. Dit is het tweede Bachconcert in de Concertzomer 2017. Voor dit concert is Dorien Schouten uitgenodigd. Schouten is een veelbelovend jong talent met een internationale carrière.

Zij studeerde aan de conservatoria van Den Haag en Berlijn, onder meer bij Leo van Doeselaar. Amper twee jaar na haar afstuderen, kreeg ze een uitnodiging van de Nederlandse Bachvereniging om voor de website allofbach.com orgelwerken van Bach op te nemen. Vanavond speelt zij o.a. de Passacaglia en de partita O Gott du frommer Gott. Haar opname voor All of Bach is te beluisteren op allofbach.com.

1 augustus 20:30 uur en toegang bedraagt €10 -Dorien Schouten.

Winnaar Internationaal Improvisatieconcours 2016 Haarlem komt naar Nijmegen. Geerten Liefting heeft vorig jaar het Internationaal Orgelimprovisatieconcours Haarlem 2016 gewonnen. De jury was unaniem. Liefting geeft improvisatie een prominente plek in zijn concert. Wie Liefting zegt, zegt improvisatie: al zijn werk ademt improvisatie. Literatuurspel is bij hem eveneens in zeer goede handen. Naast een uitgebreide improvisatie hoort u onder meer de derde sonate van Mendelssohn en de Prelude en Fuga over BACH van Liszt. Meer informatie over Geerten Liefting, zie www.geertenliefting.com of via info@geertenliefting.com.

8 augustus 20:30 uur en toegang bedraagt €10 – Geerten Liefting.

Meer informatie over de Concertzomer Stevenskerk Nijmegen vind u op www.nijmeegseorgelkring.nl.