Het 30-jarig jubileum van Adrian Snell’s geliefde werk ‘Alpha + Omega’ wordt in september afgesloten met drie optredens. Tijdens deze avonden in Drachten, Andijk en Amersfoort zal Snell opnieuw bijgestaan worden door een projectkoor en een band met daarin originele leden van IONA. Ook Gert van der Vijver, beter bekend als ‘De Zandkunstenaar’, is weer van de partij om de indrukwekkende muziek des te meer impact te geven met zijn zandkunsten.

Dit jaar verschijnt de ‘30th Anniversary Recording’ van ‘Alpha + Omega’, het werk dat voor de Brit Adrian Snell leidde tot zijn zoektocht naar de wortels van zijn geloof, tegen de achtergrond van conflicten in de wereld en de Holocaust in het bijzonder. Gedurende het werk zette Snell deze conflicten en duisternis in een groter kader, waarin het verzoeningsverhaal tussen God en de mens verteld wordt. De ‘30th Anniversary Recording’ is mede dankzij een crowdfundingsactie tot stand gekomen die gedurende april en mei nog een exclusief Nederlands vervolg krijgt.

‘Alpha + Omega’ is gedurende de jaren veruit het bekendste koorwerk van Adrian Snell geworden; mede door de populariteit van liederen als ‘I Am The Way’, ‘Lord Have Mercy’ en de titelsong ‘Alpha & Omega’. ‘Lord Have Mercy’ wordt tot op heden in Nederlandse kerken gezongen (als ‘Vader Vol Van Vrees en Schaamte’). In de 30 jaar dat ‘Alpha + Omega’ inmiddels uitgevoerd wordt, hebben honderden koren in Nederland het werk omarmd.

Bij de concerten wordt Adrian Snell opnieuw bijgestaan door muzikanten die ook op het origineel van ‘Alpha + Omega’ meespeelden, zoals Dave Bainbridge en David Fitzgerald, die na deelname in 1986 besloten om de band IONA op te richten. Naast drummer Frank van Essen en gitarist Jay-P van Beijersbergen is ook bassist Luca Genta van de partij, die bij het grote publiek bekend is door zijn deelname aan The Psalm Project. Gert van der Vijver (‘De Zandkunstenaar’) weet ‘live’ zandtekeningen te maken die de voorstellingen een diepere dimensie geven. Het grote publiek maakte kennis met hem in een serie tv-programma’s voor de RKK.

De data en plaatsen voor ‘Alpha + Omega – 30th Anniversary Tour’ 2017 op een rij:

  • 22 september – Bethel – Drachten
  • 23 september – Ger. Kerk, Andijk
  • 24 september – Rafaël, Amersfoort

De concerten beginnen 0m 20.00 uur.