N.E.C. heeft zich versterkt met Ted van de Pavert. Van de Pavert komt op huurbasis over van PEC Zwolle, daarnaast heeft N.E.C. in de overeenkomst een optie tot koop bedongen.

Van de Pavert begon zijn voetbalcarrière GWVV, waarna hij in de jeugdopleiding van De Graafschap werd opgenomen. Op 18-jarige leeftijd debuteerde de Doetinchemmer bij de club uit zijn stad in het verloren uitduel met sc Heerenveen (4 – 0). In hetzelfde seizoen degradeerde hij met De Graafschap, waarvoor hij in totaal in 157 officiële duels in actie kwam en negen keer wist te scoren. In de zomer van 2016 verkaste hij na zes seizoen op De Vijverberg naar PEC Zwolle.

Op 5 augustus van het vorige jaar maakte hij, nota bene in het Goffertstadion, zijn debuut onder hoofdtrainer Ron Jans. Van de Pavert bleek in de eerste seizoenshelft een vaste waarde in de ploeg van Jans, maar een rugblessure hield hem kort na de winterstop voor even aan de kant. In Zwolle kwam de nu 25-jarige Van de Pavert tot 23 Eredivisieduels en 3 KNVB-bekerduels.

Technisch directeur Remco Oversier over de komst van Van de Pavert: “Met Ted halen we opnieuw ervaring, maar bovendien een echte linker centrale verdediger in huis. Ted is een fysiek ijzersterke speler, die met de bagage die hij heeft opgedaan bij De Graafschap en PEC Zwolle van grote waarde kan gaan zijn voor onze club. De basis van de overeenkomst is een huurperiode van een jaar, maar we zijn erg verheugd dat we hierbij een optie tot koop hebben kunnen bedingen.”

Ook Van de Pavert kijkt uit naar deze nieuwe stap in zijn carrière: “Ik heb de afgelopen periode veel met én over de club gesproken. Met Adrie Bogers en Remco natuurlijk, maar ook met Jeffrey Leiwakabessy bijvoorbeeld, waarmee ik vorig jaar mijn diploma Trainer Coach II heb gehaald. Het gevoel bij de club is erg goed en vertrouwd en ik heb zin om hier aan de slag te gaan!”