Jay-Roy Grot heeft een nieuwe club gevonden in Leeds United. Na negen jaar in het rood-groen-zwart ondertekent Grot in Engeland een contract dat hem voor vier jaar aan Leeds United verbindt. Bij N.E.C. had de aanvaller nog een contract tot 1 juli 2018. 
 
Grot kwam op tienjarige leeftijd via het Arnhemse ESA in de jeugdopleiding van N.E.C. terecht. In Nijmegen doorliep hij de academieGrots talent werd al snel opgemerkt: in de O17-selectie – waarmee hij in 2014-2015 kampioen werd – maakte hij ook al diverse keren deel uit van N.E.C. O19 van Jack de Gier. Ook speelde het talent voor Nederland onder 17, 18 en 19 jaar en nam hij deel aan het EK onder 17 en onder 19 jaar.  
 
In de zomer van 2015 tekende Grot zijn eerste driejarige verbintenis voor N.E.C. Tijdens de eerste speelronde van 2015-2016 maakte de sterke spits zijn debuut, op 12 augustus 2015 thuis tegen Excelsior. In dat eerste seizoen kwam Grot tot tien speelbeurten. Het daaropvolgende seizoen ontwikkelde hij zich onder Peter Hyballa tot een belangrijke waarde binnen de selectie met twintig optredens en vijf doelpunten als gevolg. 
 
Technisch directeur Remco Oversier: “Deze transfer zie ik als een groot compliment aan onze jeugdopleiding en de staf. Jay-Roy is een voorbeeld van weer een exponent uit eigen vijver die nu een hele mooie stap maakt, een stap waar hij bij ons had aangegeven aan toe te zijn waardoor verlenging niet mogelijk bleek. Wij konden hem deze unieke stap bieden met deze transfer, die tegelijkertijd economisch gezien erg goed is voor de club. We hebben een vaste transfersom, een bonusconstructie en een doorverkooppercentage bedongen in de overeenkomst. We wensen Jay-Roy heel veel succes in Engeland en danken hem voor alle jaren bij onze mooie club.”