Voor de tiende maal slaat Nijmegen op Grote Markt aan het zingen. Dat gebeurt op zondag 25 augustus. In samenwerking met enkele horeca-ondernemers presenteert organisator Gerard van Groningen dan andermaal zijn avondvullende festijn ‘Nijmegen Zingt’ in het monumentale decor van Waag, Lakenhal en Stevenskerk.

Het geheim van de succesformule schuilt volgens Van Groningen is de eenvoud van samenzang. Hij heeft een dertigtal bekende liedjes geselecteerd waarvan de teksten in een gratis krantje staan afgedrukt. Een koor hoeft op het podium maar een deuntje in te zetten of vele honderden zanglustigen haken er gretig op in.

Het programma wordt op 20.00 uur geopend door de Nijmeegse entertainer Ton Meuwese. Daarna wordt het podium in bezit genomen door Die Schlagerfreunde, een amateurkoor uit Groesbeek dat ook in Nijmegen naam heeft gemaakt. Dit bonte gezelschap zet de toon voor het hoofdmenu van de avond. Dat wordt als vanouds opgediend door Huug Duin die als presentator weet hoe je de poppen aan het dansen kunt krijgen.

Het repertoire omvat een breed scala aan bekende liedjes. Van evergreens tot smartlappen en van opera tot tophits. Tegen de tijd dat de avond valt worden er lampen ontstoken om de teksten leesbaar te houden. Het tiende zangfestijn wordt afgesloten door een andere Nijmeegse entertainer en wel Happy Miel, die onder andere als cabaretier zijn sporen verdiend heeft.