Een wond leren verzorgen van kickbokser Rico Verhoeven? Foto’s leren bewerken van Instagrammer Annegien Schilling (@fetching_tigerss)? En leren omgaan met een hond met hulp van politiehond Bumper? In het nieuwe jeugdprogramma Zapp Skills presenteren we de hele zomer lang LIVE vanaf een camping in Nederland skills die elk kind wil kunnen voor hij of zij twaalf is. YouTuber Quinty Misiedjan presenteert elke ochtend om 09.00 uur een van de 20 skills op NPO Zapp. Daarna kan iedereen de hele dag live meedoen via zappskills.nl. Doe mee en word een echte Skiller!
 
Deze week zijn presentatoren Bart Meijer en Nienke de la Rive Box op een camping in het Gelderse Hoenderloo. Daar zijn ze de hele dag te volgen via een livestream op www.zappskills.nl. Bart wordt elke dag voor een grote Skillchallenge gesteld die hij uitvoert met de kinderen op de camping. Nienke is in het land op zoek naar kinderen die ze kan helpen. Woon je in de buurt van Hoenderloo? Doe mee met Zapp Skills en roep Nienke op om bij je langs te komen om te zien hoe skilled jij bent! Ga daarvoor naar www.zappskills.nl en stuur de Skillsisters een berichtje.
De skills van deze week zijn:
·      Maandag:          112 bellen – met politievrouw Ellie Lust
·      Dinsdag:            een hut bouwen – met Jayjay Boske
·      Woensdag:       een foto bewerken – met Instagrammer Annegien Schilling
·      Donderdag:      een ei bereiden – met acteur Sergio Ijssel
·      Vrijdag:              een goocheltruc uitvoeren – met mentalisten Rob en Emiel
Waarom Skills?
Veel kinderen vinden 12 worden best een big thing. Dan ga je naar de middelbare, dan ben je groot, eindelijk! Onbewust hebben kinderen allerlei ideeën over wat 12-jarigen kunnen. Je kunt je eigen eten koken en weet hoe je een afspraak maakt bij de tandarts. Maar wat als je dat niet kan? Dat is écht niet skill! Daarom komt de NTR met Zapp Skills: 20 skills die kinderen willen kunnen voor hun 12e. Deze lijst is samengesteld met de hulp van 400 kinderen. In de lijst vind je ook epic skills, skills waarmee je kunt shinen bij je vrienden, zoals het tappen van een goede mop, een verbluffende goocheltruc en het bouwen van een vlot. Die zie je elke vrijdag tijdens Epic Friday.

Uitzendingen

Online
Zapp Skills is van 10 juli t/m 1 september elke doordeweekse dag van 09.00 uur – 18.30 uur via een livestream te volgen op zappskills.nl 
Televisie
Het bijbehorende televisieprogramma Zapp Skills is van 10 juli t/m 1 september elke doordeweekse dag om 09.00 uur en 16.00 uur (HH) te zien op NPO Zapp. Om 18:00 uur zie je het Skills nieuws van de dag.
Vanaf 7 augustus worden de 20 afleveringen herhaald, voor kinderen die op vakantie waren, een skill hebben gemist of gewoon nóg een keer mee willen doen. De livestream blijft met andere presentatoren altijd actueel.
Zapp Skills wordt gepresenteerd door YouTuber Quinty Misiedjan, Zappers Bart Meijer, Nienke de la Rive Box, Sosha Duysker, Janouk Kelderman en Sascha Visser en YouTuber Veras Fawaz.