Zaterdag was een spannende dag voor vlogtalenten in de dop. Een aantal jongeren kreeg van niemand minder dan YouTuber Joy, bekend als BeautyNezz, een exclusieve YouTube-les in een pop-up klaslokaal bij de HEMA aan de Grote Markt in Nijmegen.

Joy is een van de acht docenten aan de vlog academy die middelbare scholieren deze zomer klaarstoomt tot vlogger. YouTuber worden is een droombaan voor velen; de livestream van de eerste les aan de vlog academy werd vanmiddag door honderden jongeren gevolgd. De les van de 14-jarige Joy (530.000+ abonnees op YouTube) is de eerste uit de reeks van acht die de hele zomer in verschillende HEMA winkels en via hema.nl live te volgen zijn. Iedere leerling die minimaal twee huiswerkopdrachten inlevert kan meedoen aan het eindexamen en maakt kans op een contract bij een influencer agency.

Over de vlog academy
Met het nieuwe schoolseizoen in zicht introduceert HEMA de vlog academy, een ‘summer school’ waarbij scholieren door acht YouTubers worden opgeleid tot de nieuwe vlogkoning(in). De lessen aan de vlog academy zijn elke week vanuit verschillende pop-up klaslokalen in HEMA winkels door het hele land en via een livestream te volgen op hema.nl. De docenten aan de academy leren de leerlingen onder andere hoe zij een populair YouTube-kanaal kunnen opzetten, hoe zij een fanbase opbouwen en hoe creatief aan de slag kunnen gaan met thumbnails en clickbait titels. Leerlingen bouwen op hun beurt zelf een kanaal met de daarbij behorende abonnees op. Na acht lessen en huiswerkopdrachten maakt de laatste docent de eindexamenopdracht bekend om kans te maken op een felbegeerde contract bij een influencer agency. Voor meer informatie zie hema.nl.

Fotografie: Presstigieux