Een afvalvrij evenement– dat is de ambitie van Vierdaagsefeesten. Het festival verduurzamen door afval te verminderen, beter te scheiden en meer te recyclen. Maar ook door duurzaam in te kopen. Zo is het toiletpapier van de Vierdaagsefeesten vervaardigd uit drankenkartons die zijn ingezameld door de gemeentes in Nederland; een duurzame grondstof die een nieuwe bestemming krijgt. Ook gemeente Nijmegen en omgeving dragen zo hun steentje bij aan het circulaire toiletpapier tijdens het festival.

Op het Kelfkensbos is tijdens Vierdaagsefeesten aandacht voor het proces dat ons afval weer grondstof wordt. Er staan diverse afvalscheidingseilanden waar separate inzamelingen plaatsvinden, zodat het afval hergebruikt kan worden.

De afvalverwerkers zorgen ervoor dat de grondstoffen bij Van Houtum komen, zodat er duurzaam toiletpapier van geproduceerd kan worden.

In de bijlage vindt u het volledige persbericht m.b.t. ‘Nijmeegs afval wordt toiletpapier voor Vierdaagsefeesten.’