N.E.C. heeft een overeenkomst met IK Sirius FK over de verkoop van Sam Lundholm, inclusief een bonusconstructie en doorverkooppercentage. De aanvaller tekent voor vier en half jaar bij de Zweedse club. Bij N.E.C. had Lundholm nog een contract tot medio juni 2018.   
 

Lundholm begon zijn carrière bij AIK Fotboll. Nadat hij daar de jeugdopleiding doorliep, stroomde hij in 2013 door naar de eerste selectie van het Zweedse team. In de zomer van 2015 kwam Lundholm naar N.E.C. In Nijmegen kwam de vleugelaanvaller maar tot vijftien optredens voor de eerste selectie. In de winter van 2017 werd Lundholm voor een halfjaar verhuurd aan Randers FC.  
 

Remco Oversier over de transfer van Lundholm: “Met de verkoop van Sam komt er een einde aan een ongelukkig huwelijk, voor beide partijen. Sam was niet meer in beeld voor het eerste van N.E.C. en was – net als Reagy Ofosu – al teruggezet naar de beloften. We zijn daarom blij dat we, ondanks zijn situatie van de afgelopen jaren, financieel sterker worden van deze transfer met in potentie nog extra opbrengsten. Tevens is het heel belangrijk dat we met het vertrek van deze overbodige spelers ruimte creëren om de selectie gericht te versterken op posities waar we dat hard nodig hebben.”  
 

Voor ons kiezen  
Oversier vervolgt: “De markt is nog tot 1 september open. We zijn in gesprek met diverse spelers die ook in de Eredivisie kunnen spelen, maar mogelijk toch voor ons kiezen, net als Jansen, Joppen en Achahbar al deden. Dit vergt tijd. Die tijd nemen we om de eenvoudige reden dat we spelers willen halen die passen binnen ons plan en die echt voor deze club willen spelen. Met minder nemen we geen genoegen.”