Dario Dumic gaat N.E.C. verlaten. Na anderhalf seizoen in het rood-groen-zwart heeft de Deense Bosniër zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij FC Utrecht. Bij N.E.C. had Dumic nog een contract tot 1 juli 2019.  
 
In januari 2016 streek de centrale verdediger neer in Nijmegen, waar hij een huurverbintenis voor een halfjaar aanging.  Al in februari 2016 maakte N.E.C. bekend Dumic voor drie seizoenen vast te leggen vanaf 1 juli 2016, nadat zijn eigenlijke huurperiode zou aflopen. Dumic vormde, eerst met Rens van Eijden en later met Wojciech Golla, het defensieve blok van de Nijmeegse ploeg. In anderhalf jaar tijd speelde Dumic 55 wedstrijden voor N.E.C. waarin hij vijf keer scoorde en zes assists gaf. 28 maart jl. Debuteerde de 25-jarige sterkhouder voor zijn geboorteland Bosnië & Herzegovina, waarmee een droom voor hem uitkwam.  
 
Remco Oversier over de transfer van Dumic naar FC Utrecht: We zijn trots dat we wederom een speler verkopen, ditmaal zelfs voor een recordbedrag voor N.E.C. na een degradatie. De club heeft daarnaast nog een bonusregeling en een doorverkooppercentage in de overeenkomst bedongen. Dit toont wederom aan dat N.E.C. een club is waar spelers – in relatief korte tijd – beter worden en klaargestoomd worden voor hun volgende stap. We wensen Dario alle succes in Utrecht en hopen dat hij zowel in de Eredivisie als ook in de Europa League en bij het Bosnische elftal zijn ontwikkeling zal voortzetten.”