Liefhebbers van theater, comedy en kleinkunst kunnen augustus en een stukje september hun hart ophalen bij Cultureel Terras De Kaaij Nijmegen op TheaterSchip de Zeester. ‘Kiek tijdens De Kaaij’ biedt iedere woensdag, donderdagavond en zondag namiddag (van 2 augustus t/m 7 september) een veelzijdige programmering. De liefde voor theater, kleinkunst, muziek en vooral van Nijmegen staat bij Kiek altijd centraal. Die liefde voor leuke dingen voor de mensen en onze mooie stad combineert overal, en ook nu op Kiek tijdens de Kaaij.

Op TheaterSchip de Zeester, naast het terrein van De Kaaij, passeren aanstormende talenten en publiekslievelingen de revue. Hoogtepunten als Theatergroep PIT, Jan Klaassen (winnaar Jan Klaassen academie), Marcel de Groot, De Gestampte Meisjes (publieksprijswinnaars Delft Fringe), Haan & Hoogeboom (finaliste Camaretten), maken deel uit van het programma voor jong en oud.

Iedere dag heeft een eigen thema. De woensdagmiddagen zijn voor kinderen. De woensdagavond staat in het teken van comedy. De donderdag is de kleinkunstavond met een grote K. En zondag namiddag, vroege avond, is de “lazing on a sunny afternoon” zondag, een dag vol met singer-songwriters, kleine kunst comedy en het mooie gesproken woord.

Dit jaar leggen Rosalie Thomassen en Rob Michels, de grondleggers van Kiek, zich nog meer toe op het Nimweegse. Zo zal de laatste week helemaal in het teken staan van Nijmeegse artiesten, onder het motto de ‘GUN’ factor: Groete Uut Nimwegen. Onder andere, Droes Hair, Jan Willem van Opstal, Collectief XX en Mirjam van den Bos betreden dan de bühne. Maarten Peters, oud gitarist van de Frank Boeijengroep, zal zondagnamiddag 3 september afsluiten met het programma ‘Hits, hits en de Maarten Peters hits’.

Net als vorig jaar wordt 16 augustus weer een Elvisdag. Elvis is dan 40 jaar geleden overleden en dat gedenkt Kiek met bekende Nijmegenaren. Het Jos Derks Orchestra zal de BN-ers  begeleiden die hun favoriete Elvis nummer zingen. Ooit Perry Ubeda, Fuuki of Henny Linders, Elvis horen zingen? Het kan bij Kiek.

Meer informatie over het complete programma, tijden en ticketprijzen op Facebook.