Per 1 augustus 2017 is Wilco van Schaik de nieuwe algemeen directeur van N.E.C. Van Schaik was de afgelopen zes jaar werkzaam als algemeen directeur van FC Utrecht. Hij maakte in januari 2017 bekend de Utrechtse club aan het eind van het seizoen te verlaten voor een nieuwe uitdaging. Bij N.E.C. tekent Van Schaik een contract voor onbepaalde tijd. 
 
Van Schaik was voor zijn algemeen directeurschap bij FC Utrecht ruim zeventien jaar werkzaam voor communicatie-adviesbureau Alta, waarvan tien jaar als directeur en partner. In september 2011 maakte hij de overstap naar FC Utrecht. In de Domstad was hij mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de jeugdacademie, de structurele positionering van FC Utrecht in de subtop van de Eredivisie, het aantrekken van waardevolle sponsoren en partners en het drukken van een grote maatschappelijke stempel op de provincie Utrecht. Van Schaik start formeel per 1 augustus met zijn werkzaamheden. De komende periode zal hij al wel gebruiken om kennis te maken met de organisatie.   
 
Leonard Ariens van de Raad van Commissarissen is ervan overtuigd een goede algemeen directeur te hebben binnengehaald: “Wilco heeft zijn sporen verdiend, zowel binnen als buiten de voetbalwereld. We hebben, na veelvuldig met elkaar te hebben gesproken, een ontzettend goed gevoel over deze keuze. Wilco is een bevlogen bestuurder, een sterk leidinggevende, commercieel en communicatief zeer vaardig en hij heeft een groot voetbalhart. We denken dat hij samen met Remco Oversier een uitstekende bestuurlijke tandem gaat vormen die N.E.C. voor de korte en lange termijn naar een hoger plan kan tillen.”  

Niet zonder tegenslag 

Wilco van Schaik: “Ik was direct onder de indruk van de mensen met wie ik sprak. De bevlogen- en betrokkenheid bij N.E.C. spreekt mij enorm aan. De degradatie is hard aan gekomen en zorgt voor een grote uitdaging. Die wil ik aangaan met al die mensen die N.E.C. een warm hart toedragen, intern en extern. De weg terug zal niet zonder tegenslag gaan, maar daar worden we sterker van.” 

Veel potentie 

Van Schaik vervolgt: “Ik wil mijn ervaring van zes jaar FC Utrecht meenemen om deze in te zetten voor N.E.C, de stad Nijmegen en de regio. In Utrecht hebben we veel samengedaan, daardoor is er iets ontstaan. Dat moet hier ook kunnen. Ik heb gemerkt dat N.E.C. enorm leeft in de regio maar ook in Nederland. Dit is een grote club met een enorme historie en veel potentie. Mijn voorganger Bart van Ingen heeft de organisatie neergezet. We gaan het bestaande fundament verstevigen zodat we straks weer een stabiele eredivisieclub kunnen worden die herkenbaar is voor iedereen, waar de supporters en de regio trots op kunnen zijn. Dat is de ambitie voor de komende jaren. Daar wil ik met al die mensen hard aan gaan werken.”