Op 26 en 27 augustus 2017 vindt in de binnenstad van Nijmegen weer het Gebroeders van Limburg Festival plaats. Dit jaar houden we een speciale schilderwedstrijd, met kans op geldprijzen. Altijd al de kunst van de Gebroeders van Limburg willen evenaren? Grijp dan nu de kans!

Thema
Dit jaar is het thema van het festival ‘Gemaakt in Nijmegen’. De Gebroeders van Limburg zijn ook ooit begonnen met schilderen in Nijmegen, net als u. Daarom nodigen ze u uit om deel te nemen aan onze schilderwedstrijd. Deelnemende schilderijen moeten geïnspireerd zijn op de 13 maandbladen uit het getijdenboek, oftewel ‘Très Riches Heures du Duc de Berry’, gemaakt door de Gebroeders van Limburg. Alles is mogelijk, zolang het maar refereert aan de werken van de Gebroeders van Limburg.

De wedstrijd
U kunt zich inschrijven voor de wedstrijd door een foto van uw schilderij (of schilderijen) te uploaden op de website. De vijfentwintig mooiste schilderijen maken kans op een prijs. Deze kunstwerken worden in een unieke expositie tentoongesteld tijdens het festival. Dit is tevens een verkoopexpositie voor de kunstenaars. Inschrijven kan tot en met 25 juli 2017.

Uitslag en prijzen
De deelnemende werken kunnen niet alleen op het festival bekeken worden, ze kunnen ook door het publiek bekeken en beoordeeld worden. Een vakjury beoordeelt de kunstwerken en neemt in de beoordeling ook de mening van het publiek mee. Tijdens de prijsuitreiking op zaterdagavond 26 augustus in de Stevenskerk zal de jury bekendmaken welke schilderijen er op de eerste en tweede plaats zijn geëindigd. De eerste prijs bedraagt € 300,- en de tweede prijs € 200,-.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie over het Gebroeders van Limburg Festival en de schilderwedstrijd op www.gebroedersvanlimburg.nl. Op de website kunt u ook het getijdenboek ‘Très Riches Heures du Duc de Berry’ bekijken.