Op vrijdag 23 juni om 17.30 uur en 19.30 uur staan veel dappere kinderen van diverse basisscholen in Nijmegen op het grote podium van de Lindenberg met de LEF-voorstelling Tim en de Grote Verhalensoep. 

LEF is een project waarin ruim 150 Nijmeegse basisscholieren samen een muzikale theatervoorstelling op de planken brengen. Onder professionele begeleiding van docenten, een regisseur, een acteur en muzikanten worden de scholieren in zes maanden tijd omgeschoold tot ware acteurs en dansers. In het eindresultaat staan kinderen van verschillende Nijmeegse basisscholen zij aan zij in een schitterende voorstelling in de grote zaal van het Lindenberg Theater in Nijmegen. Elke klas werkt aan één onderdeel van de voorstelling. Op het grote podium van de Lindenbergzaal worden alle onderdelen samengevoegd tot één voorstelling.

‘’Lef is speciaal omdat daarin alle bijzondere elementen van kunst en cultuur in het onderwijs samenkomen’’ zo geeft Rini Sonnemans, hoofd van Cultuur en School Nijmegen aan. “Het enthousiasme van de leerlingen, de leerkrachten, de directeuren en de ouders is enorm inspirerend en werkt aanstekelijk. Als op het podium zichtbaar wordt waar al dat – soms pittige en best ingewikkelde- werk toe leidt, zit iedereen met open mond van trots en verbazing te kijken. En dat is genieten.” Met het LEF- project bereikt CESN  veel kinderen die van huis uit niet vanzelfsprekend met kunst en cultuur in aanraking komen. LEF helpt hen om hun kunstzinnige talenten te ontdekken in kunstlessen onder schooltijd en laat hen stralen op een professioneel podium.

De Nijmeegse scholen die meedoen aan LEF 2017 zijn de basisscholen De Driemaster, Het Kleurrijk, Het Octaaf, De Meiboom, De Zonnewende, De Aldenhove en De Muze. Sommige groepen hebben een dans ingestudeerd, andere kinderen zingen en spelen liedjes, er is een circusnummer en live muziek. Toegangskaarten voor de voorstellingen op 23 juni á € 3,- zijn te koop via www.delindenberg.com.

Foto gemaakt door: Sieberen van der Werf.