D66 roept Nijmegenaren op om zelf de luchtkwaliteit op de Graafseweg te gaan meten, nu GroenLinks-wethouder Tiemens een proefopstelling zonder overtuigende reden heeft afgeblazen. De Graafseweg wordt staduitwaarts versmald. D66-raadslid Rachid El Hafi: ‘De wethouder weigert met een proefopstelling vooraf de gevolgen van de aanstaande versmalling te testen. Daarom roept D66 Nijmegenaren zelf op de luchtkwaliteit in de gaten te houden met de app Mijn Luchtkwaliteit.’

Wethouder weigert

Het college van B&W wil de Graafseweg aanpassen. De toegezegde proefopstelling om de gevolgen van een eventuele versmalling vooraf te toetsen gaat plotseling niet meer door. De proefopstelling zou ertoe dienen om vooraf de doorstroming, verkeersveiligheid en de effecten op de luchtkwaliteit te toetsen. Rachid El Hafi: ‘Wij vinden dit afblazen van de proefopstelling niet kunnen, zeker omdat de wethouder in een eerder stadium een proefopstelling aan de Gemeenteraad heeft toegezegd.’

App

‘Maar D66 is niet voor een gat te vangen,’ zo vervolgt El Hafi. ‘Nijmegenaren kunnen ook zelf luchtkwaliteit meten via de app Mijn Luchtkwaliteit.’ Vandaag deelt D66 Nijmegen flyers uit om mensen op te roepen de app te gaan gebruiken. Men kan zelf bepalen hoe vaak en wanneer u de app gebruikt.

Mocht u willen dan kunt u uw bevindingen naar ons mailen; fractie@d66.nijmegen.nl. El Hafi: ‘Juist de bewoners en ondernemers van de Graafseweg zullen de gevolgen van de herstructurering merken, dus vandaar dat wij uw hulp vragen. Immers; meten is weten.’