CWZ neem laboratoriumfuncties Sint Maartenskliniek over

Per 1 juni 2017 heeft CWZ alle laboratoriumfuncties van de Sint Maartenskliniek overgenomen. Dit volgt uit een besluit van de Sint Maartenskliniek om deze activiteiten uit te besteden. Door gebruik te maken van de expertise van het CWZ, krijgt de Sint Maartenskliniek meer ruimte om te focussen op haar gespecialiseerde behandelingen op het gebied van houding en beweging.

Laboratoria CWZ marktleider in de regio

Voor CWZ biedt de uitbreiding een mooie gelegenheid om de regionale positie op het gebied van de laboratoriumdiagnostiek te versterken. De schaalvergroting die we hiermee realiseren zorgt ervoor dat we een betere prijs/kwaliteit verhouding kunnen realiseren. Voor patiënten, dokters, verpleegkundigen en andere betrokkenen in de Sint Maartenskliniek verandert er niets. Zij kunnen rekenen op de huidige dienstverlening.

Voorgenomen besluit in goed overleg

Van beide ziekenhuizen hebben de ondernemingsraden akkoord gegeven op dit voorstel. Gisteren zijn alle contracten door de raden van bestuur getekend. Beide partijen benadrukken dat de gesprekken in goed overleg zijn verlopen. De band tussen de ziekenhuizen is versterkt dankzij dit plan. Per 1 juni zijn alle laboratorium medewerkers in dienst van het CWZ. Zij hebben de garantie dat hun baan behouden blijft. Het CWZ gaat de transitie van het laboratorium verder vormgeven. De Sint Maartenskliniek blijft betrokken bij deze transitie en de verdere implementatie.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.